INFOTAULU

Tervetuloa aloittamaan Taidekoulun lukuvuotta 2020-2021!

Taidekoulun kokoontumisajat ja ryhmien tarkemmat tavoitteet löytyvät osoitteesta: www.somero-opisto.fi/kasvatus-ja-koulutus/somero-opisto/taidekoulu


torstai 22. maaliskuuta 2012

Vedenalaista elämää

Erakkorapu etsii kotia -satu  viritti oppilaat vedenalaisen elämän kuvaamiseen. Mielikuvitus alkoi laukata ja sadussa esiintyneet kalat, kotilot, tähdet, vuokot, hevoset ja korallit alkoivat piirtyä paperille mustilla tusseilla.
Käytettävänä oli eripaksuisia ja erimuotoisilla kärjillä olevia tusseja. Ohuella pyöreällä tussilla piirrettiin ensin muotoa ja sitten jatkettiin paksummilla tusseilla. Erilaiset viivoitukset, pisteet, pallot ja ruudutukset elävöittivät niin kalat kuin merenneidotkin. Työhön keskittymistä oli mukava seurata eikä kukaan kaivannut lyijykynällä luonnostelua.
Seinällinen vedeneläimiä.

Painokankaaksi
Vedenlaista elämää -tussitöillä osallistutaan Tasapainon, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ry:n sekä Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n järjestämään suunnittelukilpailuun. Taidekoulut voivat osallistua kilpailuun maksimissaan kymmenellä piirustuksella. Oppilaat äänestävät itse siitä, mitkä työt lähetetään kilpailuun.

 Suunnittelukilpailun raati valitsee ainakin yhden kuvan painettavaan tekstiilikuosiin jokaisesta taidekoulusta. Painetusta kankaasta valmistetaan mm. pussilakanasettejä ja sadeviittoja. Myös yksittäisiä t-paitaprinttejä voidaan tehdä kilpailutöistä.

Äänestysliput ovat jo valmiina.