INFOTAULU

Tervetuloa aloittamaan Taidekoulun lukuvuotta 2020-2021!

Taidekoulun kokoontumisajat ja ryhmien tarkemmat tavoitteet löytyvät osoitteesta: www.somero-opisto.fi/kasvatus-ja-koulutus/somero-opisto/taidekoulu


tiistai 12. maaliskuuta 2013

Poppanaa kutomaan


Taidekoulun vitoskurssilaisten ensimmäisenä tehtävänä syksyllä oli poppanaliinan suunnittelu. Luonnoksia tehtiin adjektiivien pohjalta: Minkälainen olisi värikäs, rauhallinen tai moderni liina. Sitten tutustuttiin materiaaliin, valittiin luonnos ja tehtiin tarkennettu malli, johon merkittiin raitojen leveydet.
Poppanaliinoja varten rakennettiin yksi loimi ja arvotussa järjestyksessä oppilaat ovat kutonut oman liinansa. Kutomiseen onkin sitten mennyt melkein koko talvi. Kahden oppitunnin aikana ei liinaa saa valmiiksi vaan kutomassa käytiin myös, kun muilla taidekoululaisilla on ollut tunteja.
 
Nyt poppanat on otettu pois puista ja on viimeistelyn aika. Loimilangat solmittiin ensin kankurinsolmulla, niiden päälle tehtiin hevosenhäntäsolmut ja lopuksi tasattiin hapsut. Oppilaat olivat niin taitavia, että yhtään loimilankaa ei mennyt poikki, joten niitä ei tarvinnut korjata.

Solmimisen jälkeen liinat vielä höyrytettiin kostean silitysliinan läpi.